Skoči do sadržaja
23. May 2022 ― Vrijeme čitanja: 0 minuta

Pet stvari koje koštaju isto ili više nego životno osiguranje

Ulaganje u životno osiguranje danas je jedno od najatraktivnijih oblika ulaganja.
Pet stvari koje koštaju isto

Jedan od razloga zbog kojih ljudi odgađaju donošenje ove važne odluke je novac. Uz sve druge životne troškove kao što su hrana, dom ili prevoz često pomislimo da nema prostora za dodatna finansijska izdvajanja.

Međutim, iznos koji je mjesečno potrebno izdvojiti za osnovnu policu životnog osiguranja često je isti onaj koji potrošimo na neke druge stvari, koje često i nisu najprioritetnije u životu, a da to i ne shvatamo.

 

Slika 1

Kao primjer da je to zaista tako, napravili smo listu od pet stvari koje koštaju isto ili čak i više nego mjesečni iznos za policu životnog osiguranja:

  • Ispijanje kafe u kafićima – Ovo čak ne mora biti ni svakodnevno ispijanje kafe u kafićima, ali ako makar svaki drugi dan sa prijateljima sjednemo u kafić i popijemo kafu, onda dođemo do iznosa od preko 30 KM koji mjesečno izdvojimo samo za te svrhe.
  • Odlazak u kino – Za odlazak u kino danas je neophodno izdvojiti veći iznos novca. Dok kupimo karte, pa još ako ćemo film gledati u 3D rezoluciji, zatim kokice i sok, ovo zadovoljstvo nas neće koštati manje od 30-40 KM za dvije osobe.
  • Fitnes centar – Ulaganje u zdravlje na ovaj način veoma je važno, jer ne samo da pomaže poboljšanju fizičke snage, zdravlja i izgleda, već dobro dođe i kao psihoterapija (samo ona sa malo više znoja). I ovo zadovoljstvo ne košta manje od 30-40 KM na mjesečnom nivou.
  • Ručak sa prijateljima – Za ručak u nekom jeftinijem restoranu ili piceriji za dvije osobe makar jednom, ili dva puta, mjesečno mogli bismo potrošiti i oko 50 KM. Ako uzmemo u obzir i svakodnevnu kupovinu gotove hrane na poslu, onda je taj iznos i značajno veći.
  • Cigarete – Svaki pušač će reći da konzumira najmanje jednu kutiju cigareta dnevno, a znamo da je cijena najjeftinijih 5 KM, tako da njihovo mjesečno izdvajanje za cigarete uveliko pređe iznos koji bi uplaćivali za životno osiguranje.
Slika 2

Iako svaka od pomenutih stavki ima nešto što nas čini sretnim, zdravim ili zadovoljnima, one su samo mali pokazatelj da svaki mjesec nesvjesno potrošimo novac na brojne druge stvari koje nužno ne osiguravaju dugoročnu dobrobit nas i naše porodice, a ne uspijevamo odvojiti određene iznose za stvarno osiguranje budućnosti.

Životno osiguranje, poput našeg najprodavanijeg proizvoda Grawe Elite 20 Plus, donosi dugoročnu dobrobit za vas i vaše najdraže onda kad vam je to najpotrebnije, o čemu najbolje svjedoče naši brojni korisnici. Svi oni najviše ističu duševni mir i saznanje da su zaštićeni u slučaju da se nešto neočekivano dogodi.

Adekvatnim i kontinuiranim odvajanjem novčanog iznosa koristeći program životnog osiguranja, pružate definitivno najpotpuniji osjećaj sigurnosti, stabilnosti i zaštite, kako sebi tako i svojoj porodici i to uz mjesečnu premiju već od 43,20 KM.

23. May 2022 ― Vrijeme čitanja: 2 minuta
Kako i sigurnost i štednja?

Za sigurniju, stabilniju i svjetliju budućnost i sve izazove koji vam predstoje bitno je odabrati dobru i kompletnu zaštitu, bitno je imati i sigurnost, štednju i zaštitu, bitno je imati životno osiguranje.

 

U nastavku donosimo detalje o jednom takvom kompletnom programu na tržištu - GRAWE ELITE 20 PLUS!

 

Više
npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...