Skoči do sadržaja
GRAWE koncern - to je izrasla snaga

Mnogo toga se promjenilo od kada je Grazer Wechselseitige utemeljen 1828. godine. Od prvobitnog osiguravajućeg društva za zaštitu od požara razvio se međunarodni koncern raznovrsnih poslovnih djelatnosti, koji objedinjuje: osiguravajuća društva, banke i društva za poslovanje nekretninama.

Trinaest osiguravajućih društava, podružnica u Srednjoj i Istočnoj Evropi primjer su međunarodne orijentacije koncerna: Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Mađarska, Ukrajina, Bugarska, Rumunija, Moldavija, Makedonija i Kosovo. U svim navedenim zemljama pored svojih glavnih ureda imamo i raširenu mrežu ureda za brigu o svojim klijentima.

Slijedeće osobine opisuju naše svakodnevne usluge i kreiraju temelj našeg uspješnog poslovanja: 

Rast

„Pouzdana osiguravajuća zaštita za sve“ bio je moto nadvojvode Johanna, kada je u Štajerskoj prije 190 godina osnovao Grazer Wechselseitige. Od prvobitnog osiguravajućeg društva za zaštitu od požara razvio se međunarodni koncern raznovrsnih poslovnih djelatnosti koji objedinjuje osiguravajuća društva, banke i društva za poslovanje nekretninama. GRAWE koncern - to je izrasla snaga.

Stabilnost

Kombinacija zdrave ekonomske osnove i duge tradicije GRAWE-a  tvore stabilan temelj za preko 4.200 zaposlenika, koji svi zajedno predstavljaju zajednički ulog znanja i kompetencija, te svojim korisnicima garantuju najviši nivo koristi.

Umreženost

Široko razgranato i usko isprepleteno – tačno tako se može opisati filozofija GRAWE koncerna. Kao šesti po veličini osiguravajući koncern u Republici Austriji sa podružnicama u 13 zemalja Srednje i Istočne Evrope  ujedinjujemo zemlje i ljude, banke i osiguranja u gustu mrežu. Pri tome vodimo računa o regionalnim potrebama i posebnostima jednako kao i o globalnim konceptima financijskih usluga.

Povjerenje

Najbolja mjera klijentovog zadovoljstva je njegova dalja preporuka. GRAWE s ponosom ističe da je redovni godišnji dobitnik nagrade “Recommender Award - za izvrsnu orijentisanost prema klijentu". Ova nagrada se dodjeljuje isključivo na temelju preporuke zadovoljnih klijenata.

Dinamičnost

U okruženju u kom se razvojni potencijal iskorištava i promoviše, budućnost postaje pozitivan izazov. Ukoliko želite biti savremeni, morate gledati naprijed, otvarati svoje perspektive i reagovati u pravo vrijeme. Pod ovim uslovima, budućnost i optimizam se spajaju kako bi kreirali dinamičnu, ali istovremeno stabilnu cjelinu.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...