Skoči do sadržaja

Uposlenici GRAWE osiguranja podržali projekat masovnog pošumljavanja Kantona Sarajevo

01. November 2021

Preko 50 uposlenika GRAWE osiguranja sa svojim porodicama u saradnji sa KJP "Sarajevo-šume" i predsjednikom udruženja ekologa „Arboretum“ Džinom Azemom, zasadili su 400 sadnica smrče i bijelog bora na lokalitetu Trnova te time podržali projekat masovnog pošumljavanja Kantona Sarajevo. Vlada Kantona je ovo pošumljavanje inicirala simbolično povodom Dana državnosti BiH kao trajni poklon našoj domovini.

Grawe osiguranje d.d. Sarajevo svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosi lokalnoj zajednici, pokreće, ali se i odaziva mnogim pozivima  ekološkog karaktera. Kao primjer tome, svjedoči i činjenica da godinama uspješno provodi aktivnost pošumljavanja pod projektom GRAWE ECO porodični dan, dan kojeg GRAWE uposlenici sa svojim porodicama koriste kako za pošumljavanje, tako i za druženje. 

I ovog vikenda, odazvali su se u velikom broju da zajedno poRADE na kolektivnoj ekološkoj odgovornosti i zaštiti životne sredine kroz akciju masovnog pošumljavanja Kantona Sarajevo, čiji je realizator KJP „Sarajevo-šume.“

Sadnjom sadnica zajedno pomažemo očuvanju i širenju naših bonsanskohercegovačkih šuma, stvarajući pritom zdraviji i ljepši ambijent za buduće generacije.

˝Mi u GRAWE osiguranju živimo i radimo za ekološku osviještenost i zaštitu životne sredine. Sve negativne promjene u prirodi nam ukazuju na to da je neophodno mijenjati životne navike i poslovne pristupe, kako bi se postigla kolektivna ekološka odgovornost te održivi razvoj za osiguranje bolje budućnosti. Lična posvećenost kroz korporativno volontiranje je itekako prepoznata i prihvaćena  u okviru naše kompanije. Volontiranje je samo jedna od aktivnosti kojima potičemo zaposlenike da budu aktivni i odgovorni članovi društva i pozitivan primjer drugima. Naši uposlenici kroz sve GRAWE volonterske i team building aktivnosti redovno organizuju akcije pošumljavanja, čišćenja, kretanja u prirodi, voze službena vozila na plinski pogon i nastoje u svim segmentima pokazati ekološku osviještenost. Sretni smo što smo dali svoj doprinos u ostvarivanju mnogih lijepih i pozitivnih priča kao što je i ova.“ – istakao je predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, Fikret Hodžić.

 

Svojim pozitivnim primjerom GRAWE osiguranje želi potaknuti i ostale kompanije i građane Bosne i Hercegovine da se uključe u akcije pošumljavanja te skrenu pažnju na  važnost  ljudskog angažmana, humanosti i volontiranja kroz ekološke projekte širom BiH.  

 

 

 

 

 

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...