Skoči do sadržaja

Informacije o obaveznom osiguranju od autoodgovornosti usljed prekida saradnje

05. November 2020

Pouzdano osiguranje za sve“ glavni je moto GRAWE osiguranja od samog osnivanja daleke 1828. godine u Grazu, Austrija, pa tako i u Bosni i Hercegovini od osnivanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo 1998. godine.

U Bosni i Hercegovini smo 1998. godine započeli poslove osiguranja iz oblasti dobrovoljnih životnih osiguranja, a od 2006. godine osiguravamo imovinu fizičkih i pravnih lica. Kontinuiranim razvojem i usavršavanjem poslovnih procesa i proizvoda osiguranja, od 2008. godine bavimo se i obaveznim osiguranjem od autoodgovornosti.

Novi Zakon o obaveznom osiguranju od autoodgovornosti smo u potpunosti implementirali i podržavamo aktivnosti regulatorne Agencije za nadzor osiguravajućih društava na uređenju tržišta osiguranja u FBiH.

Uspješno smo prebrodili sve krize finansijskog tržišta i razvili GRAWE kompaniju u snažno kompozitno osiguravajuće društvo, koje je 2017. godine uspjeh zaokružilo akvizicijom nekadašnjeg VGT osiguranja.

Prekid ugovora o zastupanju sa agencijom VIns d.o.o. Visoko

Agencija VIns d.o.o Visoko je formirana 2018. godine, sa ciljem ekskluzivnog zastupanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo na 14 stanica tehničkih pregleda Remis d.o.o. Visoko.

U cilju pravovremenog informisanja klijenata, obavještavamo Vas da od 26.10.2020. godine, agencija VIns d.o.o. Visoko ne zastupa GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo u poslovima obaveznog osiguranja!

Ugovori o osiguranju od autoodgovornosti GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, zaključeni putem agencije VIns, vrijede i dalje te se po isteku mogu obnoviti kod ovlaštenih zastupnika GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo na oko 90 prodajnih mjesta u FBiH.

Potražite Vama najbliži GRAWE ured na: https://www.grawe.ba/grawe-kontakt-uredi/

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je najsnažnije osiguravajuće društvo u BiH po kapitalu, rezervama sigurnosti, ali i po iznosu isplaćenih šteta u 2019. godini, o čemu možete saznati više na sljedećim linkovima:

https://www.grawe.ba/pregled-poslovanja-2019/  i  na  http://www.nados.ba/dokumenti/podaci/WEB_Izvjestaji12_19.pdf

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo nastavlja svoju uspješnu misiju „Pouzdano osiguranje za sve“, stabilno, sigurno, kontinuirano i pouzdano kroz vrijeme.              

 

                                                                                                                                                    GRAWE osiguranje

                                                                                                                                                    Osiguranje na Vašoj strani

 

 

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...