Skoči do sadržaja

GRAWE pomaže Crvenom križu

17. May 2019

Od 08.05.2019. do 15.05.2019. se u svijetu pa tako i kod nas u BiH, obilježila Svjetska sedmica Crvenog križa.

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je odlučilo, povodom ove simbolične sedmice, dati svoju podršku ovoj najstarijoj humanitarnoj organizaciji.

Uposlenici GRAWE osiguranja su napravili akciju po svojim regijama i prikupili odjeću, obuću i ostale osnovne potrepštine za štićenike Crvenog križa po njihovim regijama.

Akcija je bila usmjerena prema lokalnim organizacijama Crvenog križa pa tako da su odjeća, obuća i ostale potrepštine prikupljene i donirane Crvenom križu Novi Grad u Sarajevu, Crvenom križu Maglaj, Crvenom križu Zavidovići, Crvenom križu Tuzlanskog kantona i Crvenom križu Unsko – sanskog kantona sa sjedištem u Bihaću.

U želji da se pomogne sve većem broju migranata, koji nemaju sredstva da si priušte niti jedan osnovni obrok dnevno, GRAWE osiguranje je napravilo i novčanu donaciju prema Crvenom križu Bihać . Donacija će biti iskorištena za pakete hrane koji se dijele migrantima po punktovima.

Uposlenici kompanije GRAWE se nadaju da će ovakav njihov čin potaći i osvijestiti  ostale građane Bosne I Hercegovine da se društveno senzibiliraju i aktiviraju u svojoj društvenoj zajednici na ovakav ili sličan način.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...