Skoči do sadržaja

GRAWE podrška za bh. sankaša Mirzu Nikolajeva

06. May 2022

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo kao društvo koje je odgovorno kako prema svojim klijentima i uposlenicima itekako je društvo koje ima i dugogodišnju praksu odgovornog doprinosa društvenoj zajednici.

Velikim dijelom društveni angažman ovog osiguravajućeg društva oslanja se na promociju sportista i sporta, mladih nada čiji su talenat, hrabrost i upornost inspiracija za cijelo društvo.

Svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosi lokalnoj zajednici, pokreće, ali se i odaziva mnogim humanitarnim pozivima. Samo u proteklom periodu GRAWE je kroz stotinu donacija, brojne stipendije i humanitarne akcije, podržalo rad različitih udruženja, ustanova i pojedinaca.

Danas su, simbolično na Trebeviću, nesebičnu GRAWE PODRŠKU uputili bh. sankašu Mirzi Nikolajevu.

˝Izuzetno smo sretni što imamo priliku povezati se sa mladim, perspektivnim nadama bh. sporta te im kroz finansijsku podršku dati dodatni podstrek i mogućnost da postižu još bolje i prestižnije rezultate. GRAWE osiguranje posebno pomaže mladim sportistima, sportskim događajima i klubovima, te ujedno koristimo priliku pozvati i druge kompanije da investiraju u sport i sportiste. Kao veliki prijatelj prirode posebno smo sretni što ovu podršku upućujemo na ovom mjestu, u predivnom i simobličnom mjestu Olimpijske staze za bob i sankanje Trebević", istakao je ovom prilikom Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, Fikret Hodžić.

Ovom događaju prisustvovala je i gradonačelnica grada Sarajeva, gospođa Benjamina Karić koja je u ime grada uputila riječi podrške Mirzi Nikolajevu ali i razgovarala sa Predsjednikom Uprave GRAWE osiguranja na temu novih, zajedničkih projekata za grad Sarajevo.

Ovom prilikom najavila je i obnovu bob staze: "Sa perspektivnim bh. sankašom Mirzom Nikolajevim obišla sam danas olimpijsku bob stazu na Trebeviću. Naš olimpijac nije krio oduševljenje odlukom Grada Sarajeva da pokrene proces koji vodi ka obnovi trebevićkog olimpijskog remek djela. Odlične rezultate koje u posljednje vrijeme Mirza postiže sa svojim timom, za Grad Sarajevo predstavlja snažan podsticaj da sa još većim trudom i zalaganjem radimo na ovom projektu i uspješno ga realizujemo, uz podršku svih nivoa vlasti. Želim da vjerujem da će naš Mirza boje bh. zastave braniti na rekonstruisanoj bob stazi u svom Sarajevu na ZOI 2030. Ako ne, pruža nam se šansa da budemo domaćin takmičenjima evropskog i svjetskog ranga. Sarajevo je olimpijski grad i mora biti centar olimpijskog sporta u BiH."

U mjesecu martu GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo predstavilo je uspješne rezultate poslovanja za 2021. godinu. Ukupno ostvarenom premijom od cca 56,48 miliona KM, najvećom aktivom na tržištu osiguranja na području Bosne i Hercegovine te visokim stepenom solventnosti > 200%, potvrdili su dugoročnu stabilnost i sigurnost za sve interesne grupe: klijente, dioničare, zaposlenike, institucije sistema te lokalnu zajednicu.

Brojke kojima su itekako ponosni su kvantitativni pokazatelj uspješnih rezultata, ali i pokazatelj punog povjerenja koje GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo uživa kod velikog broja klijenata širom Bosne i Hercegovine.

"Naša misija jeste pružiti našim klijentima najviši nivo usluge. Bilo da se radi o fizičkim licima, malim i srednjim preduzećima ili samostalnim poduzetnicima kreiramo vrhunske ponude, stručne i profesionalne savjete i dugoročnu podršku kroz sve izazove. Koristimo priliku zahvaliti se našim osiguranicima na povjerenju koje su nam ukazali koristeći programe osiguranja u našem osiguravajućem društvu. Uz vjeru u svjetliju budućnost, pozivamo i druge da biraju sigurnog i stabilnog dugoročnog partnera i investirajtu novac u svoju budućnost kroz GRAWE osiguranje", dodao je Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja, Fikret Hodžić.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...