Skoči do sadržaja

Grawe osiguranje Sarajevo među prvima podržalo Gorsku službu spašavanja

16. February 2022

Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo (GSS Stanica Sarajevo) u 2022. godini obilježava 70 godina postojanja.

Dobitnici su Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva davne 1968 godine. Svojim radom nebrojeno puta dali su svoj doprinos u spašavanju ljudskih života. U jednoj takvoj aktivnosti uništen je njihov automobil koji je od vitalnog značaja za djelovanje GSS-a. GRAWE osiguranje je odmah po upućenoj inicijativi uputilo podršku daljnjem radu i nabavci vozila te su danas u svojoj centrali upriličili uručivanje donatorskog čeka u iznosu od 5000 KM.

GRAWE osiguranje već 23 godine zaredom sprovodi kontinuiranu praksu društveno odgovornog djelovanja u BiH, čemu svjedoči i ova podrška.

"Izuzetno smo ponosni smo što smo dali svoj doprinos u daljem procesu nabavke vozila za Gorsku službu spašavanja – Stanica Sarajevo. Pored svoje izuzetno humane i hrabre misije u spašavanju ljudskih života, ova Gorska služba se često odaziva i drugim akcijama koje se organizuju u lokalnoj zajednici. Iako je riječ o neprofitnoj organizaciji čiji su članovi volonteri, njihov rad i njihove aktivnosti su od velike važnosti za sve nas. GRAWE i u ovakvim okolnostima uvijek stoji uz lokalnu zajednicu te smatramo našom brigom i dužnošću kontinuirano davati doprinos društveno odgovornom radu. Svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosimo lokalnoj zajednici, pokrećemo, ali se i odazivamo bez oklijevanja brojnim humanitarnim pozivima, a ovo je jedan od takvih", istakao je ovim povodom Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, gospodin Fikret Hodžić.

Predstavnici Gorske službe spašavanja – Stanica Sarajevo istakli su svoju zahvalnost na brzoj reakciji i podršci GRAWE Osiguranja.

"Sretni smo što u našem okruženju djeluje kompanija koja svojim društveno odgovornim radom i angažmanom daje značajne doprinose. Ovim putem pozivamo da svojim uticajem i sposobnostima i drugi pruže materijalnu podršku za nabavku novog kombi vozila. Ovom podrškom ali i priznanjem GRAWE osiguranje nam je poslalo jasnu poruku, a to je da nismo sami u svojim idejama i da postoje oni koji cijene naš rad, trud i zalaganje", dodao je Predsjednik Upravnog odbora GSS – Stanica Sarajevo, gospodin Dženadin Veladžić.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...