Skoči do sadržaja

GRAWE osiguranje podržalo "I BiH green" projekat

20. June 2022

U subotu u Sarajevu na Vilsonovom šetalištu u organizaciji agencije Altermedia, prvi put je održan događaj I DO GREEN, koji je kruna cjelomjesečnih I BIH GREEN aktivnosti, posvećenih ekologiji i zaštiti okoliša.

Tokom dana organizirane su panel diskusije, izvrsna predavanja i radionice – kako za djecu, a tako i za odrasle – tokom kojih se moglo saznati više o održivosti, mogućnostima razvoja i unapređenja ekološke osviještenosti pojedinaca, ali i kompanija.

U korneru GRAWE osiguranja, generalnog pokrovitelja ovog događaja, održala se Mini škola planinarenja u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Sarajevo, radionica Pozeleni svoj dom – Zasadi biljku i odmah je ponesi, kao i aktivacija Prizemlji ruku da spasiš zemlju.

"Izgradnja ekološke osviještenosti, te odgovornog poslovanja oduvijek je sastavni segment djelovanja GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo. Brojnim inicijativama u tome potičemo i svoje uposlenike, GRAWE AMBASADORE, kako bi svojim odgovornim djelovanjem pružili pozitivan primjer široj poslovnoj zajednici. Posebno smo ponosni na našu GRAWE ECO inicijativu u okviru koje redovno organizujemo volonterske i team building aktivnosti uz akcije pošumljavanja, čišćenja, kretanja u prirodi, naši uposlenici koriste službena vozila na plinski pogon, a na I BiH GREEN događaju prisutni su imali priliku odmoriti se na podlošcima izrađenim od naših starih reklamnih banera, tako da u svim segmentima nastojimo pokazati ekološku osviještenost. Spomenula bih i naš klub GRAWE PLANINARA koji redovne organizira pohode na prelijepa odredišta diljem BiH", izjavila je gospođa Jasminka Turbo, izvršna direktorica GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

Na zanimljivom panelu Kako biti lider u proizvodnji, ali i zaštiti okoliša, koji je moderirao prof. Vedran Zubić, a u sklopu kojeg su govorili Almir Bajtarević, stručni saradnik za ISO standarde i zaštitu okoline, u Tvornici cementa Kakanj i Boris Avdić docent na Prirodnomatematičkom fakuletu – mogli smo čuti i kako sve više proizvodnih kompanija traže konsultante za oblast ekologije i kako im je u fokusu unapređenje proizvodnje sa ciljem što manjeg utjecaja na okoliš, očuvanje prirodnih dobara o kojima ovise i sadašnje i buduće generacije.

Posebnu pažnju na događaju je privukla i antropologinja Larisa Jašarević, sa izvrsnim predavanjem "Jesmo li zakasnili sačuvati pčele?" Predstavnici Gorske službe spašavanja najmlađe učesnike su oduševili iskustvom spuštanja Ziplineom, nastup plesnog kluba Bosna GYM izazvao je posebne ovacije kod publike, a organizacija Let’s do it predstavila je svoj dugogodišnji rad, kao i buduće aktivnosti.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...