Skoči do sadržaja

GRAWE osiguranje doniralo opremu vatrogascima Konjica

27. May 2021

GRAWE osiguranje danas Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Konjic doniralo  opremu za efikasnije gašenje šumskih  požara

Od danas je Profesionalna vatrogasna jedinica Konjic bogatija za tri aparata za efikasno gašenje šumskih požara koje je doniralo GRAWE osiguranje Sarajevo. Uručenju donacije prisustvovali su predsjednik Uprave GRAWE osiguranja Sarajevo Fikret Hodžić i načelnik Općine Konjic Osman Ćatić.

- GRAWE osiguranje Sarajevo kao društveno odgovorna kompanija od osnivanja 1998.g. do danas gradi partnerske odnose sa lokalnim zajednicama i jako nam je važno da pomognemo zajednici, pogotovo vatrogasnim službama sa konkretnim uređajima. U ovom slučaju nabavili smo  profesionalne„puhalice“, uređaje koji vatrogascima služe u svakodnevnim poslovima. Cilj nam je u skladu sa potrebama u lokalnoj zajednici pomoći skromnim doprinosom - kazao je ovom prilikom predsjednik Uprave GRAWE osiguranje Sarajevo Fikret Hodžić.

- Profesionalana vatrogasna jedinica Konjic je u proteklom periodu odgovorila na sve izazove i sigurno je da je ovakva oprema bitna i da će se koristiti pri obuci vatrogasaca i gašenju požara, zato hvala GRAWE osiguranju na ovoj donaciji – kazao je načelnik Općine Konjic Osman Ćatić, koji je poželio uspješan rad donatoru i uzajamnu  saradnju u budućnosti.

Ćatić je ovom prilikom pozvao građane da budu odgovorni i da se ponašaju u skladu sa  uputama Općine Konjic i Štaba Civilne zaštite kada je riječ o paljenju vatre na otvorenom, kako bi se zaštitili životi, materijalna dobra i prirodna bogatstva.

GRAWE osiguranje Sarajevo uspješno posluje u Bosni i Hercegovini već 23 godine, sa uredima na preko 90 lokacija, od kojih je jedan i u Konjicu.

U nastavku pogledajte video sa uručenja donacije. 

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...