Skoči do sadržaja

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo obilježilo 20 godina uspješnog rada u BiH

25. September 2018
donation roditeljska

Ove godine, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je navršilo dvije decenije uspješnog poslovanja. Proslava uspješnog rada GRAWE Sarajevo se održala 21. septembra u sarajevskoj Vijećnici.

GRAWE osiguranje je prva osiguravajuća kuća u Bosni i Hercegovini sa stranim kapitalom. Svoje umijeće poslovanja temelji na respektabilnom znanju i 190 godina dugoj tradiciji poslovanja matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije. GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo, svojim visokim stepenom solventnosti od čak 254,03 posto je garant dugoročne stabilnosti i sigurnosti klijenata.

Voditeljica programa je bila Adrijana Kurtišaj, dok je za muzički dio programa bila zadužena umjetnica Aida Mušanović – Arsić uz pratnju Adnana Mušanovića na klaviru.

Brojnim zvanicama su se obratili predsjednik Upravnog odbora GRAWE koncerna Othmar Ederer, član Uprave GRAWE Austria, bivši direktor GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo Georg Schneider, predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo Fikret Hodžić i pomoćnik direktora Agencije za nadzor OD FBiH Adnan Delić.

Na ovoj svečanosti su zvanično uručeni čekovi donacija za SOS Dječija sela u iznosu od 20.000 KM i za Roditeljsku kuću u iznosu od 10.000 KM. Ček za SOS dječija sela BiH je u ime nacionalnog direktora Amira Osmanovića primila saradnica za fundraising i komunikacije Una Mesić. Ček za donaciju za
"Srce za djecu oboljelu od raka" – projekat Roditeljske kuće je preuzeo direktor Roditeljske kuće, Fikret Kubat.

"Kada gledam retrospektivno, s punom sigurnošću mogu reći da je GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo, u ove dvije decenije svog poslovanja izraslo u stabilnu, društveno odgovornu firmu. Osiguravajuće društvo s najboljim odnosom
OBEĆANO – ISPUNJENO”, izjavio je predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo povodom obilježavanja 20 godina uspješnog rada.

Gostima proslave je nakon formalnog dijela proslave organizovan i turistički obilazak Vijećnice, a proslava se dalje nastavila uz koktel.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...