Skoči do sadržaja

Djevojka prošetala jare glavnim šetnicama Tuzle, Mostara i Sarajeva

25. May 2022

Proteklih dana u tri bh. grada - Tuzli, Mostaru i Sarajevu zabilježena je neobična situacija. Elegantno odjevena djevojka na povocu je prošetala jare glavnim gradskim šetnicama noseći platnenu vrećicu na kojoj je pisalo "KM", što je aludiralo na novac.

Ovim neobičnim potezom izazvala je pažnju svih koji su se zatekli u blizini i koji nisu mogli odoljeti, a da ne naprave fotografije jareta koje su objavljivali i na društvenim mrežama. Pojedini su se i sami uslikali sa umiljatom životinjom, iznenađeni prizorom u centru grada.

Uslijedila su brojna pitanja i dileme kao što su: zašto djevojka šeta centrom grada sa jaretom na povocu, šta se nalazi u vreći koju nosi, da li je riječ o nekom novom trendu, je li jare njen kućni ljubimac i slično.

Međutim, jedna informacija dala je trag onim najznatiželjnijima. Na prslučiću koje je nosilo jare bilo je ispisano "ijareipare.ba", što je mnoge navelo da posjete navedenu web stranicu i saznaju o čemu se zaista radi, vođeni narodnom izrekom da "ne može i jare i pare".

Šta god da je cilj kampanje, jedno je sigurno - privukla je željenu pažnju i potaknula interesovanje za istraživanjem, o čemu svjedoče i fotografije sa ulica.

 

npr Car osiguranje, savjetnik za kupca, ...