a

Kontakt

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo
Trg solidarnosti 2
71000 Sarajevo

Telefon: +387 33 772 500 Fax: +387 33 772 501 E-Mail: office.sarajevo@grawe.ba
Inhalt:

Pravna poruka

 
 

Web stranica GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo pruža informacije o kompaniji, GRAWE Grupi, drugim kćerkama firmama unutar GRAWE grupe, kao i o našim proizvodima i uslugama. Ukoliko drugačije nije navedeno, informacije dostupne na ovoj stranici ne predstavljaju ponudu u pravnom smislu. Ukoliko ste zainteresovani za zaključivanje Ugovora o osiguranju, molimo Vas da posjetite Vama najbliži ured GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo ili da kontaktirate prodajnog zastupnika GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.


Isključenje od odgovornosti
Sve informacije, koje su dostupne besplatno na web stranici, pažljivo su sastavljene i kontinuirano ažurirane. Međutim, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo ne preuzima nikakvu odgovornost za ispravnost i ažurnost navedenih informacija. Pored toga, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo ne preuzima nikakvu odgovornost za opasnost od virusa ili drugih štetnih komponenti, od bilo koje informacije dostupne preko ove web stranice, ili za bilo koji drugi sadržaj dostupan putem ove web stranice i njenih poveznica (linkova).


Autorska prava
Pod uslovom da izričito nije drugačije navedeno, autorska prava za dizajn i sadržaj web stranice (slike, ilustracije, tekstovi,  animirane grafike, itd) su vlasništvo GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo. Nijedan od navedenih sadržaja ne može se koristiti bez pristanka GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.


Zaštita podataka
Sve lične podatke koje možete otkriti putem online usluga GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, a koje su dostupne na web stranici mogu se isključivo koristiti za navedene, odnosno potrebne svrhe i neće se davati trećim licima.


Korištenje usluge Google Analytics
Ova web stranica koristi Google Analytics, za analizu web stranice, od kompanije Google Inc. (“Google“). Google Analytics koristi tzv. kolačiće („cookies“), tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na Vašem kompjuteru i koji omogućavaju analizu Vašeg korištenja web stranice. Informacije koje kolačić generiše o Vašem korištenju ove web stranice (uključujući Vašu IP adresu) prenose se na Googleov server, lociran u SAD-u i tamo pohranjuju.
Google će koristiti ove informacije u svrhu analize Vašeg korištenja web stranice, sastavljanja izvještaja o aktivnostima na web-stranicama za potrebe operatera web-stranica te pružanja drugih usluga u vezi s korištenjem web-stranica i interneta. Google će, ukoliko bude potrebe, ove informacije prenositi trećim licima, ako je to propisano zakonom, ili ako treća lica ove podatke obrađuju po nalogu Google-a. Google ni u kom slučaju neće Vašu IP-adresu povezivati s drugim podacima koji su u posjedu Google-a. Instalaciju kolačića možete spriječiti odabirom odgovarajućih postavki preglednika. Međutim, upozoravamo Vas da u tom slučaju možda neće biti moguće koristiti sve funkcije ove web stranice u njihovom punom obimu. Korištenjem ove stranice izjavljujete da ste saglasni, da se podaci koje je o Vama prikupio Google obrađuju na goreopisani način i u gorenavedenu svrhu.


Preusmjeravanje
Ova web stranica koristi preusmjeravajuću tehnologiju za online oglašavanje. To konkretno omogućava, da se bavimo oglašavanjem prema onim internet korisnicima, koji su već pokazali interes za naše proizvode. Studije pokazuju da je prikaz oglašavanja na temelju interesa zanimljiviji za internet korisnika od oglašavanja koje ne praktikuje takav odnos. U preusmjeravanju, prikaz reklamnih materijala odvija se na temelju analize kolačića („cookies“), a na bazi prethodnih ponašanja online posjetioca. Naravno, lični podaci se ne pohranjuju u procesu. Ako ne želite oglašavanje na temelju interesa, koji će Vam biti prikazani od strane kompanije Google, tu fuknciju možete isključiti ovdje: https://www.google.at/settings/ads/onweb/?hl=de.