OSIGURANJE ŽIVOTA ZA VAS

Kontakt

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo
Trg solidarnosti 2
71000 Sarajevo

Telefon: +387 33 772 500 Fax: +387 33 772 501 E-Mail: office.sarajevo@grawe.ba
Inhalt:

Životna osiguranja za Vas

 
"Pouzdana osiguravajuća zaštita za sve."
 

Živimo u nepredvidivom vremenu u kojem nam je prijeko potrebna sigurna i stabilna budućnost. Troškovi života su sve veći, a očekivani iznosi penzija/mirovina su sve manji. Rješenje ovih izazova je u životnom osiguranju, koje nam je danas potrebno više nego ikada. Na vrijeme zaštitite Vaš dragocjeni život i osigurajte sigurnu budućnost sebe i svojih najbližih.

Zaključivanjem ugovora o životnom osiguranju ulažete u svoju sigurnost i sigurnost svoje porodice, a istovremeno štedite i planirate svoju budućnost. Životno osiguranje obezbjeđuje zaštitu od finansijskih gubitaka koji mogu nastati kao posljedica neizvjesnih događaja. Kroz dugoročnu štednju, životno osiguranje obezbjeđuje socijalnu sigurnost i očuvanje nivoa životnog standarda u kasnijim godinama, ali i finansijsku zaštitu porodice kada je to najpotrebnije.

Životno osiguranje je namijenjeno ljudima koji razmišljaju o svojoj budućnosti jer daje potpunu osiguravajuću zaštitu, omogućava sigurno i jednostavno ulaganje i garantuje isplatu ugovorene osigurane sume čija je visina unaprijed definisana ugovorom. Mjesečna izdvajanja, uz malo planiranja i organizacije, mogu lahko da se uklope u kućni budžet.

Programi GRAWE osiguranja su nastali iz osluškivanja i prepoznavanja potreba naših klijenata u periodu od osnivanja GRAWE osiguranja u Austriji prije više od 185 godina do današnjeg dana. Svi naši programi životnih osiguranja su kreirani da na najbolji način zadovolje one radi kojih postojimo: naše klijente. Kroz pažljivo kreirane programe životnih osiguranja nudimo Vam štednju, sigurnost, dodatno ulaganje, ostvarivanje dobiti, osiguranje od teških bolesti, nadopunu penzionom/mirovinskom zbrinjavanju, pokriće od rizika nezgode, teže bolesti i smrti.

Bez obzira da li ste osoba srednje dobi, učenica, student, zaposleni ili nezaposleni, porodični čovjek, poslovna žena ili domaćica imamo program životnog osiguranja koji će odgovarati Vašim potrebama. Na našoj web stranici možete se informisati detaljnije o programima osiguranja i pronaći one koje Vama najviše odgovaraju.


Ukoliko više preferirate ličnu komunikaciju, obratite nam se telefonski, putem e-maila ili nas posjetite u Vama najbližem GRAWE uredu na 28 lokacija u Bosni i Hercegovini. Mi smo tu da zajedno sa Vama izaberemo program osiguranja koji najbolje zadovoljava Vaše potrebe.

 

 
 

Zašto ugovoriti policu životnog osiguranja u GRAWE osiguranju d.d. Sarajevo?

 • Finansijska sigurnost - zaštita Vas i Vaše porodice za slučaj nezgode i bolesti koja može dovesti do invaliditeta, radne nesposobnosti ili smrti i time, uz ostalo, utjecati na porodične  finansije, što dodatno opterećuje ionako neugodnu situaciju. •Dugoročna štednja - postupno stvaranje kapitala za vremena kada se prihodi znatno smanjuju: na primjer za razdoblje penzije/mirovine  ili kada su Vam potrebna sredstva za neke druge prilike poput školovanja djece, kupovine automobila, kupovine stana.
 • Dobit - sredstva koja ulažete se ”oplođuju” i po isteku osiguranja ostvarujete određenu dobit (ovisno o odabranom proizvodu osiguranja)*.
 • Finansijska pomoć - finansijska pomoć u obliku pozajmice za vrijeme trajanja osiguranja police do visine otkupne vrijednosti police.Instrument garancije  - prilikom traženja i odobravanja kredita (vinkulacija).
 • Individualno - Jednostavno - Fleksibilno
  Ugovor osiguranja života izrazito je individualnog karaktera i njegove komponente zavise o Vašim željama i prioritetima - je li Vam na prvom mjestu štednja, sigurnost ili dodatno ulaganje i ostvarivanje dobiti, zavisi i o Vašoj dobi, zdravstvenom stanju i tako dalje. 
  U slučaju da se u bilo kom trenutku promijene okolnosti pod kojima ste ugovorili osiguranje, lako se može prilagoditi njegov daljnji tok (visina osigurane svote, visina premije, način plaćanja i slično.)
 • Štednja - Finansijska sigurnost
  Izdvajanjem i štednjom sredstava danas - pripremate i osiguravate, za sebe i svoje najmilije, sigurnu i finansijski stabilniju budućnost.
 • Zaštita - Zbrinutost
  Osiguranje života pruža Vam i dimenziju sigurnosti i zaštite u slučaju da stvari krenu loše, da obolite i potrebno Vam je liječenje, ili u najgorem slučaju da smrtno stradate.
  Iako su to stvari o kojima se najmanje razmišlja, budite ispred svog vremena - osigurajte sebe i svoje najmilije i za te životne situacije!
  Određeni programi osiguranja života poseban naglasak stavljaju na zaštitu u slučaju da obolite od jedne od osiguranih teških bolesti. Tada su financijski okviri troškova ono što tu, već samu po sebi tešku situaciju, čine još težom. Uz policu osiguranja života dajemo Vam dodatnu sigurnost da  ćete u tom trenutku raspolagati sa sredstvima koja Vam mogu olakšati situaciju (troškovi liječenja, ublažavanje financijskog opterećenja gubitka prihoda zbog bolesti ili radne nesposobnosti i sl.)
 • Vaša lijepa starost
  Učinite ¨zlatno doba¨ svoga života uistinu zlatnim!
  Naime, Vi sami odlučujete hoćete li osiguranu svotu i pripadajuću dobit podići u cijelosti po isteku osiguranja ili ćete zatražiti rentnu isplatu kao nadopunu penzionom zbrinjavanju.

* Pravo na sudjelovanje u dobiti ostvaruje se svake godine ako GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo ostvari višak povrata od ulaganja. U 15 godina poslovanja GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo svake je godine ostvarilo i pripisalo dobit za svoje osiguranike.

Zaključite ugovor koji garantuje:

 • dopunski prihod za dostojanstvenu i mirnu starost
 • pomoć najbližima u trenutku kada rješavaju važna životna pitanja, školovanje, stan
 • ispunjenje želja koje nismo mogli ili nismo stigli sebi da priuštimo, hobi, putovanja

 
 

 
 
g

GRAWE ELITE 20 PLUS

Najbolja kombinacija životnog osiguranja i zaštite u slučaju teške bolesti.

GRAWE ELITE 20 PLUS

a

GRAWE AKTIV

Štednja i sigurnost - polica životnog osiguranja za slučaj doživljenja i smrti

GRAWE AKTIV

p

GRAWE PREMIUM

Štednja i sigurnost - polica životnog osiguranja za slučaj doživljenja i smrti uz dodatnu pogodnost

GRAWE PREMIUM

s

GRAWE SPAR

Osiguranje za slučaj doživljenja sa posebnim akcentom na štednju uz dodatne pogodnosti

GRAWE SPAR

gbh11

GBH11

Jednokratna uplata životnog osiguranja danas za sigurnu budućnost sutra!

GBH11

br

GRAWE BEZ RIZIKA

Osigurajte sigurnu i stabilnu budućnost Vas i Vaše porodice bez rizika

GRAWE BEZ RIZIKA

safe_life_154x80

SAFE LIFE

SAFE LIFE